Skocz do zawartości

Cieknie ze zbiorniczka przy chłodnicy [video]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacząłbym od pytania z jakiego powodu wymieniałeś termostat ?

bo problem może już był wcześniej i został tylko częściowo naprawiony ?

A korek masz dobry ? dobrze reguluje ciśnienie w układzie ?

czyżby coś naruszył?

Wątpię że coś zepsuł , raczej bym powiedział że diagnoza nie była pełna.

Jak zleciłeś mechanikowi co ma zrobić to trudno go winić że wszystkiego nie naprawił bo zrobił co mu zlecono.

Jak robił diagnozę i za to wziął pieniądze i nie trafił z diagnozą to teoretycznie jest on czegoś tam winny ale w praktyce to i tak właściciel samochodu za wszystko płaci.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Termostat wymieniłem z powodu nieco wyższej temperatury silnika o ktorej wspomniałem w tym temacie : viewtopic.php?f=69&t=254493

Co masz na myśli czy mam dobry korek i skąd moge wiedzieć czy dobrze reguluje? Mechanik zwyczajnie wymienił termostat, diagnozy z jego strony nie było lecz dziwi mnie to, że zaczęło cieknąć kilka dni po wizycie u niego hmm

Opublikowano

Jeśli dobrze widzę to masz pęknięty zbiorniczek. Wymień go razem z korkiem ( korek tylko oem ).

Uprzedzając pytanie - polecam zbiorniczek firmy meyle.

Opublikowano
i jak już ktoś uprzedza to warto powiedzieć, że tego się nie klei. Zbiorniczek to koszt pewnie mniej więcej 200-300zł a korek OEM to ok 70zł. Nie kupuj tanich zbiorniczków bo będziesz miał wieczny problem z nieszczelnościami.