Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie : )

w mojej e87 116i oświeca się check średnio co 800 km od wykasowania . Ostatnio byłem u mechanika z B Service i wyszły następujące błędy: 2c55-sonda lambda starzenie (rząd 1 czujnik 1 - zbyt wolno ) oraz 2c56-sonda lambda starzenie rzad1 czujnik 1 (przeł. na mieszance ub. zbyt powolne ??) drugi stwierdził że sonda co prawda działa ale wolno . Jak błąd się oświeci to nic złego się nie dzieje - nie rośnie spalanie ani nie jest słabszy. Moja jedynka ma instalacje STAG-a roczną , filtry wymieniam co 10 kkm .Dodam że mam do wymiany uszczelniacze zaworowe (na następny tydzień jestem umówiony) - czy od spalania oleju sonda może wyłapywać ten spalony olej ?? Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

mam podobny problem co Pan z tymi błędami tyle, że u mnie dodatkowo wyświetla się jeszcze 2c45, zaś auto jest bez gazu. Czy udało się Panu naprawić tą usterkę, problem był w uszkodzonej sondzie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wymieniłem sondę w poniedziałek i póki co nie wyskakuje check, poczekam pojeżdżę i zobaczymy, mam nadzieję że będzie po problemie...

Niestety 18 listopada znowu się pojawił 2C45...

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam,

przed 30maja naprawiłem auto u mechanika, który zajmuje się wyłącznie BMW. Okazało się, że to przepływomierz już padł (Przepływomierz masowy powietrza BOSCH 0 280 218 075), do tego sonda przed katalizatorem nie może być uniwersalna tylko oryginalna NGK(Sonda lambda NGK 1845)i ją też trzeba było wymienić.

• 3 lata później...