Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam mały problem z moim BMW. Gdy ruszam z jedynki lub wstecznego słychać takie pojedyncze stukniecie z okolic dyfra.

Oglądaliśmy z mechanikiem auto i nie znaleźliśmy żadnych innych luzów w okolicach wału i wydaje nam się, że to stuknięcie dochodzi właśnie z dyfra. Dodam jeszcze, że stuknięcie jest również w momencie kiedy toczę się z minimalną prędkością na jedynce bez gazu i nagle depnę w pedał. Nie miałem zbyt wiele do czynienie z RWD więc proszę o jakieś wskazówki na co jeszcze zwrócić uwagę.

Szukałem już nawet dyfra na allegro i w sumie jest tego od groma ale tylko w jednej aukcji był opis, że pasuje do E90 N46.

Proszę jakieś ogarnięte w temacie osoby o odpowiedź czy mogę szukać od innego modelu/silnika czy tylko konkretnie do mojego.

Opublikowano

Jak byś poszukał to byś poczytał sobie, ale pewnie ci się nie chciało. viewtopic.php?f=70&t=247151

Masz na 100% dyfer do wymiany. podejdzie od benzyny E90, e87 praktycznie każdej. Od diesla nie założysz. Patrz żeby przełożenie było w miarę podobne i wymiar flansz taki sam. http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/33_1250-przekl-tylnej-osi-napodb-nap/i48481/kL/sN/r2006/m10 - element 10

PS. Ja trafiłem na w miarę dobry za trzecim razem.