Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem samochód z wymienioną przednią szyba, ale ktoś nie przymocował sensora, a podstawka pewnie została wyrzucona ze starą szybą.

Przeszukałem allegro, ale znalazłem tylko same sensory.

Czy ktoś z Was orientuje się gdzie można dostać taką podstawkę? (do czujnika świateł RLS 6 923 954)

Chciałbym też spytać, czy sensor przyklejony do szyby będzie działał w 100% bez podstawki. Dodam, że posiadam żel służący do mocowania podstawki. Taki jak: http://allegro.pl/show_item.php?item=4534249180

i teoretycznie można ten sensor przykleić dookoła klejem, a pod spód dać żel.

Będę wdzięczny za jakieś informację.

Opublikowano

witam

z tego co piszesz to wygląda na to że założyli ci szybe bez czujnika deszczu, podstawy do czujnika deszczu zawsze są na szybach ,zapodaj fote. przyklejenie sensora do szyby może powodować jego błędne działanie

Opublikowano

Dokładnie, mam szybę bez czujnika, ze zwykłym mocowaniem tylko na lusterko. Ale z tego co wiem, tę podstawkę przy wymianie szyby można oderwać/odciąć i przełożyć na nową szybę. U mnie chyba o tym nie pomyśleli i tylko wsadzili wiszący czujnik w obudowę lusterka. I teraz niby światła na auto działają, ale wycieraczki nie. Zakup całej szyby z podstawką tylko po to by działały automatyczne wycieraczki trochę "boli".

PS: Zdjęcia teraz nie zrobię bo trochę ciemno :).