Skocz do zawartości

Zawieszenie E70 regulowany przedni wahacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam w swoim aucie z 2007 roku potrzebę wymiany wahaczy i łożyska przy lewym przednim kole, znalazłem już informacje że pasują od wersji z LCI, a łożysko pasuję nawet od serii F.

Tyle że muszę ustalić jaki mam górny wahacz. w wyszukiwarkach części są 3 opcje: zwykły, z regulacją -30 i +30. W moim modelu mam 2 opcję wyposażenia

S226A SPORTLICHE FAHRWERKSABSTIMMUNG Sportowe dostosowanie podwozia

P330A SPORTPAKET Pakiet sportowy

Która część będzie pasować?

Chciałbym zakupić jakiś cały zestaw używany na allegro. Wole jakiś używany z małym przelotem niż kupowanie nowych podróbek

Prosiłbym o jakąś poradę

Opublikowano

Jedyna porada to : kup wszystkie części w ASO BMW, miej na to fakturę,

a montażem/wymianą niech się zajmie człowiek mającym o tym wiedzę i doświadczenie.

W takiej klasy aucie jest bardzo nie bezpieczne, kombinować z niewiadomego pochodzenia

częściami.

Trzeba pamiętać, że głowa jest do myślenia

a tyłek do siedzenia.

Nie należy tego zmieniać.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Zapytam inaczej, jak można określić jaką ma się wysokość zawieszenia? w serwisie BMW powiedzieli że wychodzi to przy regulowaniu zbieżności... A jak pytałem o cenę geometrii to powiedzieli mi że to koszt około 800Zł. Cena trochę za wysoka jak na taką usługę według mnie.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
używane powiadasz, ale chociaż nakrętkę na półoś kup nową, co do kątów spisz numer ze swojego i takiego szukaj
Opublikowano
  • Autor

Po wynikach szukania stwierdziłem że kupię nowe.

Co do numerów to akurat dzisiaj patrzyłem, i nie ma tam żadnego numeru który dał by jakieś skazówki. Jeden numer to materiał EN-AW 6082T6 a drugi to K1887-02

Nie wiem co dalej z tym fantem mam zrobić szczerze

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
numer jest na środku u góry ten na czarno http://allegro.pl/wahacz-przedni-prawy-gorny-bmw-x5-e70-x6-e71-i4593757352.html , jak coś to u mnie nowy oryginał BMW 840zł
Opublikowano
  • Autor
Ohh, dzięki, jutro sprawdzę jeszcze raz, może się nie starł, a napisałbyś ile komplet na koło by kosztowało, 2 dolne, łożysko i górny?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
zadzwoń jutro to Ci wycenie, akurat dolne są dostępne z LEMFORDERA (pierwszy montaż) w dobrej cenie, ale nie pamiętam ile konkretnie, także jak coś to jutro 536-506-506