Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety - sprężyny to temat rzeka. Dość niezgłębiony temat. U mnie np w m-techniku e39 525D, sedan, manual sprężyny są maźnięte takim jakby różowawym kolorem.

Generalnie dobiera się to ściśle według VINu patrząc na silnik i wyposażenie. Szukając używek trzeba szukać jak najbardziej podobnego auta - pod względem wyposażenia, nadwozia no i oczywiście bezwzględnie identycznego silnikiem.

Nawet niektóre sklepy z częściami mają zagwozdkę z doborem właściwych sprężyn.

Pzdr.

Opublikowano
Niestety - sprężyny to temat rzeka.. Szukając używek trzeba szukać jak najbardziej podobnego auta - pod względem wyposażenia, nadwozia no i oczywiście bezwzględnie identycznego silnikiem.Pzdr.

Tak oczywiscie robie :8)

Ale wydaje mi się że sprezyny w M-Technik 1 i w M-Technik 2 sa takie same...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kropki czy maźnięcia nic nie znaczą, sprężyny(ori) do obniżonego zawieszenia jak sama nazw wskazuje będą niższe od standardowych - niewiele, dobrze jak weźmiesz standardową w rękę i z wymiarem szukaj niższych. a najlepiej zdecyduj się na nieori ale za to nowy, tańszy i łatwo zdobywalny zestaw obniżający od eibacha na przykład, pro kit mogę polecić :cool2: tak btw; ten piach oblepiony na fotce nie wygląda dobrze, jeśli to twoje amorki to również pomyśl o wymianie bo chyba lekko lecą :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w takim razie popatrz za H&R OE Sport Springs, też świetnie pasują, dobrze kosztują a te zestawy zaczynają swoje obniżenie od bardzo niewielkich, wręcz niezauważalnych w prześwicie, przy czym wyraźnie zmieniają charakterystykę zawieszenia dzięki tzw progresom... nie, nie sprzedaję ich :lol:
  • 8 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...