Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem:.

Po około pół roku od założenia xenonu, zaczeł przygasać mi jeden ring.

Działo się to gdy otwierałem samochód i włączał się system powitania.

Gdy odpalalem samochód wszystko wracało do normy, zapalał się.

Po kolejnym czasie zgasły mi dwa ringi i w ogóle nie chcą się palić.

Zmieniałem żarówki ze 7500k na 5500 i na zwykłe. Bez powodzenia.

Jakieś propozycje ?

Bmw e90 2008 r LCI

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
spalony FRM

to by nie mial kierunkow, szyby by nie dzialaly i oswietlenie w srodku a o tym nie pisze

Krzysztof
Opublikowano
spalony FRM

to by nie mial kierunkow, szyby by nie dzialaly i oswietlenie w srodku a o tym nie pisze

Myślisz że on się pali cały ? Nie -wypalone pewnie ma ścieżki odpowiadające za ringi. Niech jedzie do koderów i sprawdzi. Instalacja była dokłada więc jest wysokie prawdopodobieństwo uszkodzenia modułu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Akurat się spaliły ścieżki od ringów, no proszę Cię... Jak miał dokładane to trzeba podpinać piny do FRM'a od ringów w xenonie, przy zmianie z halogenów. Sam to dłubałeś czy ktoś to rzeźbił ?? Zobacz może się, któreś piny powypinały.
Krzysztof
  • Zarejestrowani
Opublikowano

A to ja. Jest ze mna juz ugadany na sprawdzenie bo mieszkamy blisko siebie.

Prawdopodobnym problemem jest blad zwarcia czyli standardowa usterka ale jak widze w temacie sami znawcy zaczynaja od najgorszych scenariuszy :mrgreen:

Powodow moze byc wiele od zwarcia , poprzez przepalenie sie kostki w lampach ( na zyczenie podniesione napiecie na ringach z tego co pamietam w celu uzyskania bielszego swiatla z GPT) czesc wymienna bez problemu, poprzez problem softowy w module, potem ewentualnie popalone koncowki w pinach lub na samej plytce a dopiero na koncu spalony frm. Oczywisvie spalony frm nie musi dawac atrakcji w postaci nie dzialajacych kierunkow i szyb jak tu co niektorzy ekhm madrzy powypisywali. To nie komuna moduly sa po pierwsze inteligentne po drugie funkcje newralgiczne prewencyjnie rozlozone sa po calym module.

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer