Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Parę dni temu kupiłem e-46 320d 150km 2003r.

Mam problem, ponieważ auto słabo przyspiesza na 1 i 2 biegu, tak jakby w ogóle nie miało mocy. Na wyższych biegach auto przyspiesza bardzo dynamicznie, bez żadnych problemów. Po podłączeniu pod komputer nie wykazało żadnych błędów, zostały wymienione wszystkie filtry, i olej silnikowy oraz wyczyszczony przepływomierz (był zawalony olejem), egr czysty.

Co może być przyczyną ?

Proszę o jakieś podpowiedzi i pozdrawiam! ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego :search:

Pierwsza sprawa to wymiana wężyków podciśnienia na silikonowe 3mm, weź 4 metry, przy okazji wywal klapki z kolektora, bo możesz długo się nie nacieszyć autem..tfuu tfuu oczywiście :wink: później podmiana/wymiana przetworników ciśnienia sterujących turbiną i egr, następnie możesz zaślepić egr..można tak jeszcze trochę, ale od tego zacznij i użyj szukajki :cool2:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Weź się za klapki od razu, bo licho nie śpi :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mam takie pytanie czy jeśli ja kupiłem i założyłem 4mm wężyki to jest ok ? siedzą ciasno nic się nie zssuwa.

Porównaj sobie czy obroty równie szybko rosną czy u ciebie wolniej u mnie nie szły tak energicznie po wymianie zaworu sterującego turbo wróciło do normy.