Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Otóż mam taki wielki problem a mianowicie nie wiem dlaczego ale czuć troche zapach spalin w środku kabiny gdy stoję na postoju czy możecie mi doradzić co może być tego przyczyną miałem ostatnio już betke u mechanika z tego powodu wymienił mi uszczełki na kolektorze wydechowym oraz na DPF ale nadal jest ten sam problem. :( :(

HELP ? :roll:

viewtopic.php?f=84&t=191026

Opublikowano
Nieszczelny kolektor wydechowy. Miałem ten problem dobrych parę lat temu w E60 - do tego stopnia się rozbujało że już zaczynałem czuć swąd spalin podczas jazdy nie mówiąc już o postoju, a nawet zamulał - podobno częsty problem e serii 5 ale o X nie słyszałem. Wymień na nowy w serwisie z gwarancją, a jak wymienisz u Kowalskiego to zapewne tą gwarancję stracisz - myślę że w granicach 2 tyś powinieneś się zmieścić może nawet mniej.
Opublikowano
miałem podobny problem, jednak u mnie okazała się nieszczelna uszczelka pokrywy zaworów, olej sciekał i spalał sie na kolektorze wydechowym zapach podobny.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.