Skocz do zawartości

Czy sprezyny z e34 beda do e32 ? Jakie kupic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nosze sie z zamiarem zakupu sprezyn obnizajacych do swojej e32.Stad mam pytanie czy w e34 sprezyny przednie i tylne sa takie same ?

Czy ktoś wie o ile obnizaja te sprezyny z tej aukcji http://www.allegro.pl/item99829998_bmw_e32_730_735_sprezyny_sportowe_eibach.html

bo potrzebuje obnizyc przód o jakies 3-4 cm, ale wydaje mi sie ze lepiej usztywnić całość bo jak usztywnie sam przód a tył nie, to moze sie dziwnie prowadzic ale to tylko moje przypuszczenia.Zalezy mi na tym aby to chodzilo na zwyklych amorach bo nie mam pieniedzy na komplet amortyzatorów, a wiem ze do zwyklych mozna podac -30mm.

Co sadzicie o sprezyna gt coupline ? One obnizaja przód o -45 - czy bede mogl je dac do zwyklych amorków ? Chodzi o e32 735

Pozdrawiam

Pawel

Opublikowano

Osobiście ci to odradzam

1 Musisz uważać na garby na drodze żeby miski nie rozwalić

2 Takim autem jezdzi się jak deską

3 Niewielka dziura i nasz pewne skrzywienie felgi

4 no i na tyle oponki uciekają w oczach

Ja w swojej jakiś tydzień temu wymieniłem sprężynki na przodzie na normalne ponieważ jedna mi pękła jak się kiedyś z krawężnikem spotkałem co najlepsze nic o tym nie wiedziałem i tak ponad rok jezdziłem

Przypuszczam że na tyle też mam sportowe sprężynki ale musiał bym to sprawdzić z chęciom moge się wymienić(na tyle mam nivo więc beema i tak siedzi mi tak wysoko jak ja chce bo niedawno na forum wytłumaczono mi jak się to reguluje)

Pozdro BL

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
Wydaje mi sie ze jak obnize przód o 3 cm to chyba wielkiej tragedii nie bedzie bo zalozyłem ostatnio 18" i nieladnie wyglada taka szpara pomiedzy opona a blotnikiem z przodu .Nie jest tragedia ale ładniej byłoby jakby przód niżej siedział :)
Opublikowano

Skoro tak mówisz..W sumie to szkoda mi moich nowo nabytych felg a i mam zamiar jeździć tym samochodem a nie tylko go podziwiać na podwórku więc wzgledy praktyczne ponad estetyka sa dla mnei ważniejsze.

Chciałbym zeby ktoś jeszcze sie wypowiedział.