Skocz do zawartości

e46 330i chip + stożek z dolotem + wydech

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Zamierzam zhamować moje 330i aby sprawdzić czy w miare trzyma się serii i rozpocząc pracę nad zwiększaniem mocy, Tak wiem, że zbyt dużego pola do popisu poza turbo i kompresorem nie ma ale chciałbym zdecydować się na wsadzenie stożka z dolotem K&N + zrobic/przerobić wydech. Do tego chce zrobić remap ecu, tutaj się zastanawiam ponieważ kreator mocy zaproponował 15Km/20Nm za 1200zł i zapewniał, że zestroją tak aby moment łapał od samego dołu. Zobaczyłem również ofertę 44tuning, tu oferują 21Km/27Nm lecz nie znam jeszcze ceny - co sądzicie o takich programach?

Najwięcej zabawy będzie z wydechem, tu chętnie skorzystał bym z Waszej wiedzy bo chciałbym dokładnie zaplanować zo z nim zrobić by trzeba było. Zacynając od kolektorów (ponoć pasują z m3 e36, znalazłem taki za 800zł) ale co dalej? Co z tłumikami / katalizatorem i całą reztą? Jaka średnica? Jakaś izolacja wydechu?

Pisze w taki sosób bo dość mocno przestudiowałem temat na forach i ile bmbrowników tyle przepisów na bimber..

Dziękuję!