Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Po kilku tygodniach użytkowania mojego nowego e65 (druga sztuka) pojawił się dziwny problem... Dlatego chyba ze bylem za bardzo z niego zadowolony haha ale takie życie. Otóż sprawa wygląda tak że raz jak odpaliłem auto ruszyłem to po jakims 1 km nagle wszystko zgasło( po za silnikiem) w czasie jazdy (zegary, navi skrzynia zaczęła mrugać silnik zaczął inaczej chodzic) no i oczywiscie koniec jazdy tak jakby zabrało prąd lub robiło się zwarcie. Zgasiłem- odpaliłem i ok - pomyslalem ze może jakiś jednorazowy problem :mrgreen: ale tylko to sobie wkręcałem bo tak bym chciał żeby było... problem pojawiać się zaczął coraz częściej i to zaraz przy odpaleniu tak się działo aż teraz stoi bo odpalam i już wariuje. To co sprawdziłem - ładowanie 14,4v , aku nowy BMW zakupiony w 05-2013 ( okazał się być bez elektrolitu w środku więc go uzupełniłem) nadal to samo, wymieniłem aku na drugie problem nie zniknął, dziś zamierzam sprawdzić kabel masowy choć wątpię aby on był powodem... macie jakieś pomysły co jeszcze sprawdzić przed kosztowną wizytą u elektryka ? pozdrawiam
Opublikowano
Alternator sprawdzony?

sprawdziłem jak umiałem czyli miernikiem to pokazuje 14,3. Chciałbym jeszcze sprawdzić jak sie dzieje to coś dziwnego napięcie prądu. Masz jeszcze jakiś pomysł jak sprawdzić altka?

Opublikowano
*zauważyłem dziś coś takiego ... podpiąłem miernik pod klemy, odpaliłem auto i czekałem aż stanie się to ustrojstwo. no i stało się... kiedy wszystko zaczęło wariować, navi sie wyłaczyła skrzynia zaczęła mrugać bład abs i dd , napięcie pokazało ponad 16v !!! i zaraz wróciło do normy. czy mam do wymiany jakis regulator?
  • 3 miesiące temu...