Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zakładałem kiedyś temat dotyczący niedziałającego zamykania w oim E90. Wiem, że nie tylko ja mam z tym problemy. Dowiedziałem się ze przryczyną niedziałania mogą być 2 rzeczy:

1-poprzeceirane kable

2-rozprogramowanie się cas

Stąda mam pare pytań dotyczących mojego modułu CAS. Na obudowie jest napisane CAS2 wiec chyba jest to "dwójka". (E90-05r)

1. Czy mogę poodłączać kable od CAS i go po prostu wyjąć? Nie będzie to skutkować tym, że jak znowu go wsadze to nie odpale auta?

2. Gdzie przecierają się te kable od modułu, jakby mi mógł ktoś wskazać dokładnie na zdjęciu poniżej.

http://s6.ifotos.pl/mini/zdjcieJPG_eapnxrw.JPG

http://ifotos.pl/zobacz/zdjcieJPG_eapnxrw.JPG/ - zdjęcie dużej rozdzielczości.

Opublikowano

Na pytanie 1 już sam sobie odpowiedziałem. Wyjąłem na odlaczonym aku i wszystko działa i jeździ.

Teraz pytanie 2 nie wie ktoś moze gdzie jest antena od pilota lub gdzie szukać od niej kabla?

Opublikowano
W E91 jest w spoilerze na klapie bagażnika... przypuszczam, że żeby wiązki kabli były podobne w E90 rownież trzeba szukać w tylnej części samochodu.
Opublikowano

Jezeli rzeczywiście by były w tylnej klapie jak w e91 to by miało sens w sumie. W e90 standard poprzebierani kable od tylnej klapy co sie u mnie stało ale wszystko chyba polutowalem i wyglądało ok, jeszcze bede sprawdzać.

Jakies wskazówki chociaz jak ta antena wyglada albo jaki kabel czy cos? Tak w ciemno to cieżko szukać czegokolwiek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Idź po kablach. Czarna prostokątna skrzynka do której z dwóch stron dochodzą wiązki kabli. Zamknięta pokrywką przykręconą kilkoma wkrętami... z tego co pamiętam tak wygląda w E91. Nigdy nie widziałem jak to wygląda w E90 ale jakbym miał obstawiać to będzie gdzieś pod tapicerką klapy...