Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dziś zauważyłem brak trzeciej lampy stop,która jest w blendzie na tylnej szybie. Czy ktoś wie gdzie należy szukać przyczyny awarii, ewentualnie z której strony klapy idą kable od tej lampy, lub jak można ją zdemontować. Niemiec od którego kupowałem auto mówił,że lampa była wymieniana przy przeglądzie TUV w 2010r.,ale nie mam na to żadnych dowodów poza pomarszczeniami i niewielkimi wybrzuszeniami na blendzie,która u mnie jest nielakierowana,czarna.. Chciałbym mieć tą lampę sprawną choć nie jest to bardzo ważna rzecz. Proszę o wskazówki gdzie można szukać przyczyny usterki. Pozdrawiam.
Nic nie stuka nic nie puka...
Opublikowano

A więc odpowiadam sam sobie dla ogólnej informacji skierowanej do społeczności posiadaczy BMW.

Zostawiłem w gnieździe elektrycznym do przyczepy przejściówkę pinową. Powodowała ona zablokowanie 3 światła stop.Po zdemontowaniu haka i przejściówki światło działa. Tak to Niemczyk wykombinował. Co dziwne-po podłączeniu wtyczki od bagażnika rowerowego również wszystkie stopy świecą. Trzecie światło nie świeci tylko, gdy w gnieździe jest sama przejściówka. Temat do zamknięcia.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
A jednak nie działa zawsze. Dziś przy okazji przeglądu wyszło. Raz kontaktuje,za chwilę nie działa. Myślałem, że może to związane z hakiem,ale chyba jednak nie...Gdzie szukać przyczyny? Pozdrawiam!
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Przetarty kabel po prawej stronie klapy. Do zamknięcia.