Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako że już nie mam siły do mojego auta piszę z prośbą o pomoc.

Od jakiegoś czasu mam kłopoty z moją bunią, nie równo chodzi,szarpie obrotami.Czasami zdarzy się tak że auto całkowicie gaśnie i problem odpalić(wtedy gdy dodaje gazu auto zamiast wskakiwać na obroty to obroty spadają i gaśnie).

Uszczelniłem dolot,wymieniłem odmę ale dalej nie ma poprawy. Po sprawdzeniu w inpie cylindrów w real data wygląda tak jak by 1 cylinder wogóle nie startował a 2 czasami.

Ma ktoś jakieś pomysły ??

Opublikowano
Ale nie masz jakiś innych błędów? U znajomego w astrze było podobnie, aż wypatrzyłem mu pęknięty czujnik wału korbowego który dodatkowo zalany był olejem.
Opublikowano

błedy mam :

171-kraftstoff

120-signal air from meter

153-control lambda

141-lambda regulation

145-misfire by cylinder 1

i to wszystko ;/

Przepływkę sprawdzałem z innego auta sprawnego to samo. Różnica była tylko przy kgh ja mam 14,6 a na kolegi 9,5-10.

Jeżeli o ten czujnik chodzi to gdzie go zlokalizować ?? I jak sprawdzić czy działa ok ?

Opublikowano
Nie wiem czy przez porządnie spieprzone cewki zapłonowe też podobne rzeczy by się nie działy... osobiście zaczął bym od czujnika wału...
Opublikowano
fajnie że czujnik w ogóle mam odpięty ... Przy okazji rozbiorę trochę silnika i wszystko posprawdzam dam znać jak poszło dzięki !