Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej wszystkim,

2 problemiki, zatem:

1) na wolnych obrotach na postoju po dodaniu gazu i puszczeniu obroty spadają bardzo nisko i po chwili wahania się stabilizują. ktoś miał podobny problem?

2) szarpie przy zmianie biegów - na prawdę bardzo precyzyjnie trzeba zmieniać biegi żeby nie szarpało - szczególnie z 1 na 2- zastanawiam się czy to nie ma związku z powyższym dławieniem ponieważ nie wygląda mi to na luz przełożenia napędu - szarpanie jest płynne bez stuków itp.

co zamierzam zrobić: wymienić filtr paliwa, sprawdzić świece

co wg was powinienem jeszcze sprawdzić/zrobić?

btw. to moja pierwsza przygoda z benzyną więc proszę o wyrozumiałość :D

Opublikowano
hej wszystkim,

2 problemiki, zatem:

1) na wolnych obrotach na postoju po dodaniu gazu i puszczeniu obroty spadają bardzo nisko i po chwili wahania się stabilizują. ktoś miał podobny problem?

Siema. Miałem takie same obawy kiedyś w m52b20tu i pomogło czyszczenie przepustnicy i silnika krokowego. wymień również świece napewno nie zaszkodzi i filtr.

a szarpanie pewnie powiązane bedzie.

Opublikowano
przepustnica była już dzisiaj wyciągana i było wszystko ok. Silniczka krokowego nie ruszaliśmy. dzięki za odp.
Opublikowano

Jedyny błąd jaki się wyświetla dotyczy vanosa. Odkąd kupiłem samochód to trochę rzęsił ten vanos, obroty falowały ale ostatnio dosyć mocno go przegoniłem i chodzi ładnie, przestał szarpać i nawet rzęsić ale obroty czasem (wręcz rzadko) zafalują, szczególnie po gwałtownym dodaniu gazu i puszczeniu na luzie. Przed kupnem auto prawdopodobnie stało długo nie jeżdżone, może się 'rozjeździ'. Jeżeli nie, to trzeba będzie się zabrać za regenerację.

Ktoś z was jest po regeneracji vanosa? ineteresują mnie objawy uszkodzonego vanosa - czy może od tego szarpać i falować obrotami?