Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

cos mi stuka w moim touringu z tyłu (czasami nawet wali!) na wysokich wybojach, jak zabuksuje koło, jak puszczę gwałtownie pedał gazu (ostre hamowanie silnikiem - wtedy jest łup aż w fotelu czuję...).

Sprawdzone że nie ma to nic wspólnego z mostem, wałem i półośkami i ogólnie z napędem. Podobno mogą to być tulejki (wariant tańszy) albo poduszki pod mostem (?) - wariant droższy... :worried:

Czy może ktoś się już spotkał z czymś takim?

pozdro!

E39 540i touring jeszcze bardziej czarrrnaaa :twisted:

E30 325i touring diabelnie czarna (była!)

Opublikowano

poczytałem właśnie trochę tego http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=23140 i się zdołowałem... :mad2:

u mnie, na zaciągniętym ręcznym jest luz - koło się obraca o ok. 2cm w tył i przód i coś tam trzeszczy... to może mieć związek z tym stukaniem zdaje się... ? ech...

i po co ludzie takie rzeczy piszą :cry2:

pozdro

Opublikowano
Xixek głowa do góry :wink:

heh ;) dzięki. jest tak: kupiłem auto w grudniu, przejechałem akurat tyle, że powinny właśnie zacząć wychodzić wszystkie 'bajerne' naprawy zrobione 'na sprzedaż' i z lekka się obawiam....

do tego dochodzi stres z powodu braku kasy (krecha na mieszkanie potęęęężna...) i powiem Ci, że kilka rzeczy z tego tekstu niestety wyłapałem. między innymi ten hamulec ręczny. No ale, że zdążyłem się już w aucie zadużyć całkiem, więc pewnie dobrze będzie :cool2:

pozdro!