Skocz do zawartości

[E39] 535iA bardzo wysokie spalanie lpg.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z moim V8. W aucie zainstalowana mam instalacje STAG 300 premium. Problem polega na tym, ze auto zarówno na gazie jak i na benzynie bardzo dużo pali. Silnik i skrzynia pracują bardzo dobrze, żadnych szarpnięć, nie równej pracy czy braku mocy. Mieszkam w Szczecinie, jeżdżę spokojnie i rzadko stoję w korkach a spalanie gazu wynosi ok 26l/100km. Co może być tego powodem ? W najbliższym czasie planuje jechać na diagnostykę. Może jest ktoś ze Szczecina kto może polecić speca od BMW ?:) Pozdrawiam.
Opublikowano

1. nic nie napisałeś jak zachowuje się na benzynie - czy też tyle pali

2. dokładnie taki temat był ostatnio przerabiany też dla silnika V8 - jesteś nowy na forum, więc powinieneś zapoznać się z regulaminem, z którego dowiedziałbyś się, że najpierw należy użyć opcji wyszukiwania a dopiero później zakładać temat

Opublikowano

moja pali 20 czy 22 l gazu w miesci bremen (automat). to taka naga prawda.

http://www.bmw-tech.pl/bmw/seria_5/e39/e39_2-ed_touring/237/e39_530ia_touring.html

sprawdz tu swojäa -moja pokazuje z tabeli 19,75 l gazu w miescie w automacie.. takze jest tak.

a co palila ci wczesniej mniej.

jak tak to zakrec butle gazu ,skasuj adaptacje paliwowe -bo moze gaz ci mapy rozjechal.

i jezdzij na samej benie ,wtedy spradzisz.

adaptacje skasujesz prezz odl akku -najpierw plus potem minus klema.

zostaw na noc tak.

z mojä bee nie idzie sie nudzic