Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WItam wszystkich mam problem z turbo w moim bmw 320d 150km. Od kiedy ją posiadam powyzej 3.5 tys obrotow auto nie przyspieszało ewidentnie turbina nie działała powyzej tego zakresu w dodatku raz na jakis czas turbina nie właczała sie wcale niekiedy było to widac bo swiaciła kontrolka ddr ta ktora oswieca sie przy odpalaniu i gasnie zaswiecała sie i turbo nie było. Od jakiegos miesiaca nie mam wcale turba a kontrolka sie nie swieci auto kopci dosc mocno i pali wiecej niz wczesniej gdyby ktos mogł mi podpowiedziec co moze byc przyczyną czy to turbina jest juz kaput czy moze to jakis zawor badz przepływka bo nie sztuka jest wymienic turbine a to nic nie da. Prosze o jakies wskazowki
Opublikowano
źle zatytułowany wątek z ,którego nikt nie wie nawet czy masz turbinę sterowana podciśnieniem czy elektrycznie ,a zacznij od podstaw czyli od diagnostyki