Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Mam pytanko i liczę oczywiście jak zawsze na pomoc. Posiadam BMW E87, z wymienioną podsufitką, w której mam lampki pod daszkiem przeciwsłonecznym z całym okablowaniem. Jedynie daszki nie są dedykowane do tej opcji. Chiałem zatem podłączyć ten lampki pod daszkami do lampki środkowej, tak żeby kiedy włączam lampki do czytania zapalały się jednocześnie te swiatełka pod daszkami. Tutaj prosze o Waszą pomoc - jak to zrobić ? :) HELP . Może temat wyda sie Wam prosty i błachy ale takie "łopatologiczne" wyjaśnienie mi się przyda jako że dopiero zaczynam przygode z BMW i elektryką samochodową także.

Dziękuje

• 2 tygodnie później...
  • Zarejestrowani
Opublikowano

Jeśli dobrze pamiętam to te lampki podłączało się do tego własnie modułu z lampkami do czytania. Jak podejrzewam, wymieniłeś samą podsufitkę bez tego modułu. Jeśli faktycznie wcześniej nie miałeś lampek pod słonecznikami to najlepiej chyba było by zmienić moduł z lampkami do czytania na taki, do którego można podpiąć te od słoneczników.

Pytanie: Wychodzą Ci kabelki od lampek słoneczników przy tym module na środku podsufitki i nie masz ich tam gdzie przypiąć? Jeśli tak... to ja bym kupił na allegro moduł z miejscem pod te wtyczki i sprawa powinna być załatwiona.