Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam problem z moim silnikiem otóż po ostatniej jeździe silnik zaczął się dławić zrobił się mułowaty. stało się to w deszczową noc wjechałem w większą kałuże no i chwile po tym silnik spadał z obrotów tak jakbym puścił gaz trochę szarpał pojazdem, kompletny brak mocy dopiero po wciśnięciu sprzęgła i prze gazowaniu go odzyskał na chwile sprawność i tak w kółko. teraz jak uruchamiam zimny silnik wszystko jest ok pochodzi z 2 minuty dopóki nie złapie jakiejś tam temperatury i zaczyna szarpać silnikiem jakby nie ciągną na wszystkie gary no i obroty spadają aż zgaśnie przy bardzo niskich obrotach słychać chyba ze coś stuka pewnie panewki. :/ dodam jeszcze że podczas jazdy jak dopadnie mnie to, gdy puszczam gaz a on jakby zaraz po puszczeniu gazu szarpnie samochodem do przodu (tak jak w sprawnym silniku dodał bym gazu i zaraz puścił)i dalej to samo.

Nie posiadam instalacji LPG. wyczyściłem silniczek krokowy nic to nie dało rozebrałem całkowicie kolektor dolotowy bo i tak musiałem zrobić rozrusznik po sprawdzałem niby wszystko ok powymieniałem gumowe przewody od podciśnienia i od listwy wtryskowej wyczyściłem trochę kolektor bo dolna część cała w oleju ale to ponoć normalne. jak odpinam przepływke nic się nie dzieje. odpinałem też sondę wtyczka była cala zalana, niby lepiej ale nie do końca jestem pewien bo na krótko odpalałem silnik. ogólnie mam wrażenie ze dzieje sie to w wilgotne dni samochod niestety cały czas stoi na dworze.

proszę o podpowiedzenie co może powodować takie zachowanie. dziś jeszcze postaram się wymienić pompę paliwową i sprawdze czy nie nazbierało się syfu w baku.

pozdrawiam

zamieszczam jeszcze nagranie jak to wygląda mniej więcej https://www.youtube.com/watch?v=6dGqqrzwBRE&feature=youtu.be

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
dzieki sprawdze. bylem tez dzis na kompie ale nie chcial sie polaczyc i tylko wyskoczylo mi "błąd regulacji spalania stukowego" numeru bledu nie zapamietalem niestety. i czasmi sie zdazy ze w srodku i na zewnątrz samochodu czuć benzyne.