Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc jechalem sobie dzis do wyporzyczalni na gazie plg zaparkowalem autko wszystko było okej wracam i juz nie odpalilem autka rozrusznik kreci ale jak przekrecam kluczyk pompy paliwowej nie slusze juz a zawsze mi trajkotała mam bmw e36 m40 1,8i gdzie jest pompa laliwa i jak ja mozna sprawdzic i czy po przkreceniu kluczyka powina pracowac trajkotac prosze o pomoc
Opublikowano

Pompa paliwa jest w zbiorniku. Sprawdza sie ja w prosty sposob a mioanowicie ma przepompowac w ciagu minuty okolo 6l paliwa.

Jezeli jej nie slyszysz to sprawdz bezpieczniki i przekazniki. Mozesz rowniez sprawdzic na sztywno podajac napiecie bezposrednio na pompe. Tylko zrob to w paliwie tak zeby nie chodzila na sucho.

Opublikowano
Sprobuj tez nalac z 1/3 baku benzyny, moze akurat zaskoczy. Moj kumpel mial podobnie w Fiacie Marea. Jezdzil dlugo z minimalna iloscia benzyny, w koncu pompa przestala chodzic. Nalal pol zbiornika, zakrecil pare razy i ruszyla.