Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem obecnie za granicą dlatego piszę tu o poradę. Posiadam E60 525D, mam go od niedawna.

Jakiś czas temu po zapaleniu samochodu piszczał pasek ( ale miałem słaby akumulator bo auto nie było odpalane).

Podczas jazdy na jakim kolwiek biegu zauważyłem coś dziwnego w zakresie obrotów 1500-2500 jak dodam gazu to wskazówka obrotów idzie do przodu potem cofa się (faluje ale tylko raz) tak jak by "turbo dziura "

Dziś miałem problem po którym postanowiłem napisać: auto stało cały dzień w garażu próbuje zapalić samochód kręci ale nie odpala wskoczył na chwile na obroty i zgasł, wyłączyłem zapłon i ponownie to samo tak z 3,4 razy wkońcu zapalił przejechałem 200km i chodzi już bez żadnego problemu, ma moc nie gaśnie nie ma żadnych dźwięków niepokojących i.. wszystko gra. Zgasiłem go teraz kilka razy i odpala już bez problemu,

Jakieś 3 dni temu miałęm sytuację że przy 1 próbie odpalania było takie "bzzz" jak zawieszony rozrusznik.

Nie świeci mi się check engine , paliwa nie mam za dużo bo na ok 70 km. możliwe że było "mało" paliwa i się zapowietrzył? Na desce nie świeci mi też kontrolka świec żarowych jak to w dieslach , nie ma tego być?

muszę ogarnąć to przed wyjazdem bo obecnie jestem zagranicach i będe wracał pod koniec tygodnia prawie 2 tys km.

Dziękuje wielkie za sugestię od czego zacząć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba najszybciej bedzie jak podjedziesz na komputer i sprawdzisz bledy.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, tez moze byc ELM ale dzieki orginalnemu softowi mozna dokladniej sprawdzic gdzie lezy usterka.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
przez ELM nie mogę połączyć się z autem. Dziś po całej nocy i dniu postoju zapaliło od pół obrotu bez najmniejszego problemu. Gasiłem kilka razy odpalałem zawsze ok dla świętego spokoju zamówiłem kabel do Inpa powinien być u mnie na piątek prawie wrócę i napiszę co tam w trawie piszczy.