Skocz do zawartości

528i zimmering wybieraka skrzyni automatycznej, pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

możecie mi pomóc , bo jak zwykle u mnie zwykła pierdoła rośnie do rozmiarów masakry,

mianowicie :

pociło mi się na uszczelniaczu wybieraka biegów w automacie jak sądzę 5HP18 do takiej

właśnie skrzyni dobierałem olej, filtr itd.

Auto to 528i z 03.98 skrzynia steptronic.

Według realoem wychodzi że do 09,98 ma rozmiar 10x18x5 i taki zamówiłem w ASO. Przyszedł

i okazał się za mały według tego wyciągniętego (już rozwalonego) powinno być 14x24x5

tego natomiast nigdzie nie można dostać w zamienniku a przez telefon w serwisie rozkładają

ręce bo sugerują się VINem i albo im się nie chce bo nie chcą mi podać i niby nie

znajdą innych rozmiarów.

Orientuje się ktoś od której strony mogę jeszcze podejść do tego problemu?

Ten za mały ma nr kat 24147571213 a znalazłem jeszcze nr 24521219551 ale niestety

nie podaje mi rozmiarów.

Możecie jakoś pomóc, bo nawet nie mogę odebrać auta od mechanika?

Pzdr

Opublikowano

Może, już to widziałem, dzięki.

Martwi mnie to że ten wymiar jest taki trochę przypuszczalny, bo zdjęty ze starego uszczelniacza, a znalazłem też zimmering 13,7x24x5 i bądź tu mądry :)

Najlepiej to by było jakby ktoś pomógł mi rozwiązać sprawę, dlaczego nie pasuje ten mniejszy, a raczej co mogę mieć za skrzynię że Zimmer jest inny. Jakbym to wiedział to zamówiłbym w ASO do odpowiedniej skrzyni i już, a tam jak nie podasz nr części, albo jest jakaś anomalia wg VIN-u to już nikt tyłka ze suwniarką nie ruszy.

Pzdr