Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moim samochodzikiem bylem juz u 3 mechanikow rowniez samochod zostal sprawdzony na stacji diagnostycZnej nikt nie wie w czym tkwi problem.. A problemem sa wibracje najbardziej odczuwalne przy 90km/h przy mniejszej predkosci wszystko jest ok a przy wiekszej zmniejszaja sie. Problem dotycZy tylniej osi. Stalo sie na autostradzie przy predkosci140km/h cos. Z tylu szczelilo i od tego czasu mam wibracje. Zostaly pozniej wymienione krzyzaki walu wymieniony przegub walu od strony dyferencjalu oraz od strony silnika oraz podpora rozkladam rece juz nie wiem co moze byc pozdrawiam i czekam na pomoc
Opublikowano
Sprawdzane bylo mechanik powiedzial ze przegub gumowy przy skrzyni wiec kupilem nowy chodz sie zdziwilem bo rok temu byl wymieniany i co? Nadal to samo rozkladam rece polecacie kogos z okolic krakowa kto moglby pomoc?
Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczow dzisiaj postawilem na podnosnikach auto.zostalo rozpedzone do 90km h kolega zobaczyl ze prawa polos ma lekkie bicie wiec rowniez i ja wymienilem wyjechalem na test i ... Nadal to samo juz nie mam sil i pieniedzy na wydawanie na kolejne czesci szukam jakiegos dobrego fachowca krakow okolice ktory moze zlokalizowac usterke pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Opublikowano
Tak kola byly zakladane nawet inne testowane na innym e60 i sa ok dZisiaj bylem u pana jarka w krakowie polecany mechanik od bmw na forum jednak on tez nie wie co jest nie tak tylko tyle zauwazylismy ze jak auto bylo na podnosnikach rozpedziliamy je do 90km/h oba kola wibruja ale nie wiadomodlaczego moz e piasty?sam juz nie wiem z drugiej strony zastanawiam sie czy sam wal od siebie mogl aie zepsuc dwa tyg wczesniej byl wywazany zanim sie to stalo
Opublikowano
Kolego zajrzyj do hamulca ręcznego.... zdejmij tarcze i obejrzyj obydwie strony. Skręć regulację przy szczękach tak zeby było bardziej luźno. Daje 80 % że to to :D Jak masz pojęcie o mechanice to roboty masz na godzinę ;) Z piwem w reku :)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Wiesz co kolego zastanawiałem sie nad tym niestety zagranica mieszkam auto w pl na każdym urlopie niestety zostaje w pl ale mam takie wrażenie jak by czasami ręczny trzymał ale wymyśliłem nowa opcje kolega odkręcić połoski i rozpędzi i bedzie mozna podzielić wadę na dwie czesci napewno sie podzieleni co jest nie tak pozdro
Opublikowano
niestety kolego z tym hamulcem recznym nie pomogło... zaczynamy kolejna częśc sprawdzania odkrecimy dwie pół osie i rozpedzimy auto do 100km/h na kanale i wtedy bedzie mozna podzielic usterke na 2 czesci czy jest to problem od strony dyfra do skrzyni lub czy jesli daj Bog ustana wibracje bedzie wiadomo ze to cos od pół osiek lub coś w strone kół p.s. kolego wymieniałem pół os zajeło mi to 20min nie wiem z czym sie tam męczyłes :)
Opublikowano
Problem zidentyfikowany !!!!! Po odwiedzeniu około 20warsztatów oraz wyciąganiu na własną ręke wału napędowego około 10 razy oraz sprawdzeniu wszystkiego po kolei okazało sie jak to kolega wczesniej napisał że wina tkwi w hamulcu ręcznym.. Jednak nie wiem dlaczego samo od siebie to sie stalo wszystko było ok wczesniej .. po wymianie okladzin na nowe poskladaniu wszystkiego do kupy wszystko hula zero wibracji auto wrociło do poprzedniej formy.. Pozdrawiam i w razie jeśli ktos by miał podobny problem to juz rozwiazanie macie
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam forumowiczów!

Chciałbym troszkę odgrzać kotlet wibracji? U mnie w 330 ci też wibruje coś..... do 80 cisza, jak Bóg przykazał, od 80 zaczyna nagle wibrować i tak do około 140 - 150, potem wibracje jakby mniejsze?? Ktoś z Kolegów zdiagnozował hamulec ręczny???!!!! A niby co ma ręczny do wibracji?? (dodam, że sprawdziliśmy podporę wału (łożysko i krzyżak) oraz dwa łączniki elastyczne - wszytko jak nowe.

Zatem podpowiedzcie co z tym ręcznym w aspekcie wibracji?

Pozdrawiam Tomasz.