Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem zamykałem samochód kluczykiem jednak ostatnio zamek zaczął się zacinać coraz bardziej teraz wgl nie idzie kluczyka przekręcić, wiec zacząłem zamykać samochód z pilota jednak tu również wystąpił problem, mianowicie po zamknięciu pilotem po jakimś czasie alarm zaczyna wyć pare minut i się sam wyłacza, za jakiś czas to samo i tak wkoło. Do tego zauważyłem, że zamykając pilotem nie rygluje się wlew baku.

Jaka może być przyczyna samoczynnego uruchamiania się alarmu i jak to naprawić? albo chociaż jak odłaczyc ten alarm żeby samochod się zamykał ale nie wydawał dźwięków ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wiesz co, miałem podobny problem u siebie...również mi klapki wlewu paliwa nie ryglował i wprawdzie nie słyszałem wycia (mam auto w garażu) ale jak przychodziłem po nocy to otwierając był dźwięk oznaczający, że wcześniej włączył się alarm.

Podejrzewam, że w tym jest przyczyna.