Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ponieważ od niedawna jestem posiadaczem beemki e87 to i na tym forum jestem świeży. Wymieniłem w swoim aucie fabryczne radio BMW business na niefabryczne JVC. Po podłączeniu radio niby gra jak należy, ponieważ w kostce bmw nie ma przewodu z napięciem, kiedy kluczyk jest w stacyjce zmostkowałem napięcie zasilania, jednakże po zamknięciu auta i otworzeniu go po jakimś czasie (nie sprawdzałem dokładnie) radio się resetuje. Całe szczęście, że zakupione radio ma baterię do podtrzymania pamięci stacji, jednak zawsze po resecie radia odpala się tryb demo co jest dosyć denerwujące. Miał ktoś może taki problem i wie jak go rozwiązać?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Normalny objaw. Auto po 16 minutach odcina wszystko zeby nie rozladowac aku. Musisz podpiac bezposrednio pod aku poprzez bezpiecznik. Sprawdz czy po 24h radio nie rozladuje akumulatora jak juz podlaczysz bezposrednio pod aku.
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma. Nie po to jest to zeby to teraz wylaczyc. Tam jest tyle elementow pobierajacych prad, ze bez tego aku po 48h mialbys do wymiany. Kup sobie ori radio professional, bedzie gralo lepiej od tego jvc i nie bedziesz mial zadnych problemow.
Krzysztof