Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam Bmw e46 sedan z 2003, Planuje wymianę głośników z przodu i tylu plus wyciszenie drzwi przód + tyl + półka z tylu, w nie dalekiej przyszłości będę sie rozglądał za radiem 2din. Moje kilka pytań, jakie głośniki zamontować ? (jakie sa godne uwagi) chodzi o wymianę wszystkich. I jakich mat wygłuszających użyć . Ile ich kupić aby starczyło na wszystkie drzwi plus polkę ? Efekt jaki mnie interesuje to żeby było czysto i głośno bez wibracji ani żadnych charczeń . Wiem ze muszę zamontować glosniki na dystansach i wycinać drzwi, aby sie zmiescily wieksze glosniki.

Budżet -+ 1000zl czy za ta cene kupie dobre glosniki na cale auto plus maty ? Czekam na wasza pomoc, Dzieki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poszukaj sobie używek z głośników:) Tył bym sobie darował zupełnie. Tutaj ameryki nie odkryję : DLS, Focal, Phase, Morel.

Ja wygłuszałem u siebie matami GMS 07 butylowymi i zeszło mi coś około 12 mat na parę drzwi. Obklejałem sobie wewnetrzną blachę drzwi, zakrywając przy tym otwory technologiczne i też dałem 3-4 maty na zewnetrzną blachę z podwójną warstwą zaraz za głośnikiem. Ja mam u siebie Focal PS 165 i jestem super zadowolony. Nic nie dudni, nie piszczy, nie ćwierka:) Dorwałem głośniczki używane 2 tygodnie za 500 zł. Tylko uważaj bo nie każdy lubi wysokie tony Focala bo są dość jasne. Mnie takie granie pasuje akurat:)

Podpięte je mam pod Alpine 9812RR + Sony XM 4040 na DLS Ultimate. Gra dość fajnie, wystarczająco zupełnie.