Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem BMW 1 E87 1995 ccm bezyna 118i - rocznik 2005

Jeszcze nie wiem ile to ma koni bo nie wiem gdzie to znaleźć.

Jestem świeży na tym forum więc proszę o wyrozumiałość.

Panowie proszę o pomoc i informacje co musze wymienić po zakupie? Jakie filtry jaki i ile oleju silnikowego itd. płyn w chłodnice (ile litrów?), czy wymienia olej w skrzyni biegów?

Propozycje co warto by było jeszcze wymienić?

To moje pierwsze BMW i chciałbym wiedzieć co i jak?

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Wydaje mi się, że informacje, jaki olej, ile litrów itp. są Ci zbędne jeśli nie jesteś w stanie odszukać nawet mocy swojego samochodu.

Proponuję Ci abyś udał się do jednego z polecanych na forum serwisu i poprosił o całościowy przegląd. Machną Ci wszystko w dwie godzinki, wymienią olej, i filtry, posprawdzają komputerem wszystko, pokasują błędy, założą książkę serwisową i poinformują o ewentualnych usterkach.

Opublikowano
Ponawiam swoją propozycję. Jedź do serwisu. I tam się stołuj. Nie grzeb za dużo przy samochodzie. Nie odbieraj tego jako krytykę czy też szyderczość. Nie o to chodzi. Czasem lepiej jest po prostu zdać się w pewnych kwestiach na innych, bardziej doświadczonych. Powodzenia!