Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z ogrzewaniem w samochodzie. Albo nie ogarniam zasady działania klimy 2 strefowej albo coś jest nie tak. Nad radiem mam 2 pokrętła do ustawiania temperatury (z tyłu na tylną kanapę też mam pokrętło do ustawienia klimy). Jak ustawię na przód temp z lewego pokrętła na temp 16 stopni, a prawego na 28 to ze wszystkich kratek z przodu leci zimne powietrze. Jak ustawię na lewym pokrętle 28, a na prawym 16 wszędzie leci ciepłe powietrze. Co jest z tym nie tak. Temp na wyświetlaczu oczywiście się zmienia. Z tego co pamiętam wcześniej tak nie było. Mi to nie przeszkadza ale moja narzeczona jest mega zmarźluchem, a ja lubię mieć zimno w samochodzie i muszę się teraz gotować jak jedziemy razem.
Opublikowano
Czy jesteś pewien ,że masz oryginalny panel ? bo ja mam tak samo jak napisałeś, ale u mnie jest klima manualna i ktoś wymienił panel na ten z klimatronika :mad2:
Opublikowano
Teraz zauwazylem bo wlasnie jade samochodem, ze jak ustawie nawiew na maxa tylko na twarz to dziala wszystko tak jak powinni czyli zgodnie z tem na wyswietlaczu.
Opublikowano
Jak zmieniałem panel w e46 z manuala na klimatronik to było tak że działało z 2 tygodnie aż się tak zawieszało, dopiero jak wymieniłem nagrzewnicę i wiązkę czyli całą klimę na automatyczną to było ok cały czas.