Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

ciekawy jestem czy tylko ja mam taki dziwny problem. Mam BMW118i E87 z 2006roku i ostatnio kupiłem sobie bagażnik dachowy. Konkretnie to bazę pod bagażnik na rower. Wygląda to tak http://images.esellerpro.com/2493/I/509/2/82710142219RACKSUPPORT1.jpg. No i mam problem. W dachu są otwierane otwory gdzie trzeba przykręcić bagażnik dachowy. Problem polega na tym że te otwory są za wąskie :shock: Nie da się wsunąć w nie tych mocować od bagażnika. Czy spotkał się ktoś z was z czymś takim?

Opublikowano

dziwne masz te lapy. jakby mocowane pod ramki drzwi :/

w te otwory pod klapkami na dachu wkreca sie specjalna gwintowana srube i wklada na nia specjalne plastikowe korpusy (na zdjecia po lewej 4 sztuki) i na nie naklada juz bagaznik

http://motoego.pl/pol_pl_Kit-dopasowujacy-adapter-stopy-bagaznika-systemu-THULE-RAPID-FIXPOINT-XT-43809_1.jpg

wiec wyglada jakbys musial dokupic moze ten KIT co na zdjeciu

Opublikowano
Ciekawe te przejściówki muszę popatrzeć gdzieś za nimi. A jak nie to wezmę szlifierką przytnę te łapy i tyle. To wychodzi mniej więcej po 4mm na 1 i 2 stronę pojedynczej łapy do przycięcia.
Opublikowano

Oszalales?? :) popatrz dokladnie na stronie producenta swojego bagaznika co potrzeba aby byl kompletny. Ja kupujac bagaznik bazowy THULE musialem kupic jakby 3 czesci zestawu: belki, łapki i KIT - czyli podstawki mocowane do dachu. Dopiero to razem pozwolilo na poprawne przymocowanie bagaznika

Nie kombinuj nic bo na pewno sie nie uda i bedzie niebezpieczne

PS. jeszcze jest opcja, ze kupiles bagaznik do innego modelu beemki :)

• 1 rok później...
Opublikowano
No wlaasnie nie ma tej naklejki z nr, ale wyglada ze taki sam. Na aukcjach pisza tez ze sa do e90 i e87. i teraz nie wiem co robic a mam tam 160 kilosow wiec srednio jechac