Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Koledzy mam problem z wycieraczkami bosch twin spiler. Otóż kilka dni temu założyłem nowe wycieraczki kupione w sklepie (nie jakieś alegrowskie podróby) tylko ori. Dzisiaj zauważyłem że wycieraczki rysują szybę. Przed założeniem wycieraczek szyba (a zwłaszcza podszybie), była oczywiście dokładnie wymyta z kurzu, piasku, itp. Przecież niemożliwe jest żeby guma rysowała szybę. Co jest grane, pierwszy raz coś takiego mi się przytrafiło, zwłaszcza przed wyjazdem na urlop do Cro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czytam i nie wierze :shock:

Staszek mial ten sam problem. Jakis plastik zapomnial wyciagnac i rysowalo.

Druga str.

viewtopic.php?f=69&t=246353&hilit=szyba

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem, pisal ze to mu rysowalo szybe czy cos w tym stylu ale on duzo pisze...

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
jaki plastik to co spoiler rozbierał?, przecież jest instrukcja jak trzeba założyć wycieraczki i tak zrobiłem a tu zonk. wszyscy chwalą te wycieraczki więc kupiłem i co będę szybę wymieniał?
Opublikowano
Sprawdź czy guma jest elastyczna a nie twarda i czy nie jest wyząbkowana. A nie jechałem może na piaszczystej drodze i nie używałeś wycieraczek ? Możliwe, że w momencie gdy je używałeś jakiś kamyk ładnie Ci przeryswał szybkę gdy ciągnęła go wycieraczka. Pozdrawiam!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na tych wycieraczkach ze spojlerem od Boscha tez sie przejecgalem, co prawda nie rysowaly mi szyby ale po 3 miesiacach nadawaly sie do kosza. Teraz tylko ori i od roku spokoj. Przetrwaly lato i zime a wycieraja jak nowe.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To po drodze do cro wstąp do tesco, auchan lub na stację benzynową i kup wycieraczki ALCA, tylko nie aero a zwykłe za 10-13 pln/szt. Satysfakcja gwarantowana :mrgreen: taki zestaw używam 3 lata..a tego bosha to można sobie..wiadomo co :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam też miałem problem z wycieraczkami boscha rysowały mi szybę.. na 90% winne było takie mocowanie małe czarne...jeśli masz ori ramienia wycieraczek to po stronie kierowcy powinieneś mieć ori spoiler po jego wyciągnieciu zostaje w ramieniu''jeszcze taki kawałek plastiku'' pod który osoba co się nie zna włożyc wycieraczki i będą zle zbierać... ja porysowałem sobie trochę bardziej niż mało szybę ale wyrzuciłem i kupiłem 2szt alca po 10zł
Opublikowano
Nic bo nie ma pękniecia i zbytnio mi to nie przeszkadza.Z początku wszystko drażni np rysa na lakierze... a jak zrobi sie rysa na szybie to ta na lakierze juz nie ważna tylko złość o tą na szybie i tak w kółko.. urwie sie coś to już rysy nie ważne tylko to urwane :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dobrze gada :cool2: Stachu to miszcz :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.