Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, bmw e46 po lifcie jeśli ma to jakieś znaczenie, posiadam skrzynie jakąs z pionner'a 800w oraz wzmacniacz do tego helix dark blue db two, radio alpine x311 rr, zwykle gdy słuchałem głośno muzyki (okolo 21lvl vol.) sub sie wylączał, wyłączałem radio włączyłem i znowu grał, tym razem sub się wyłączył i po wył/wł radia dalej nie grał, otwarłem bagol i na wzmacniaczu nie pali sie żadna lampka (power ani protection), był też dość ciepły. Mam tylko 2 głośniki z przodu, co mogło paść ? Jest to dobry wzmacniacz i warto go naprawiać ? Mogę zrobić fotki jeśli to potrzebne. Teraz radio gra ale tak że pozal sie boże :< miłej niedzieli wszystkim

napis dark blue który świecił na niebiesko nie jest już podświetlany czyli tak jakby wzmacniacz wgl pradu nie dostawał

z ciekawości, za co odpowiada taka żółta cieniutka kosteczka z napisem fuse którą można wyjąc i wystają z niej 2 blaszki ? jak próbowałem ją wyciągnac to tak jakby w środku niej zauważyłem przechodzacy prąd, taki mały piorunek

Opublikowano
albo Ci sie wzmak spalił, albo popatrz czy masz cały bezpiecznik na kablu ktory idzie od akumulatora, badz bezpieczniki we wzmacniaczu
Opublikowano
jutro wezme rozkrece i sprawdze a pytając na przyszłość, w jakiej cenie kupie porównywalny wzmacniacz (używany), najlepiej gdyby zarzucił ktoś jakimiś modelami :)
Opublikowano
ok, sprawdzilem bezpiecznik był przerwany, wizyta w pierwszym lepszym sklepie elektronicznym, 50groszy wydane i zestawik znowu świetnie gra, dzieki za pomoc do zamkniecia temat ;)