Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój samochód do E90 320D wyprodukowany 03.2005. Rozkodowałem VIN i nie ma tam żadnej informacji o filtrze cząstek stałych. Porównałem wyposażenie z tym które ma w swoim samochodzie mój znajomy i u niego jest wypunktowane, że samochód został wyposażony w DPF.

Przesiadłem się do E90 dość niedawno i nie zdążyłem jeszcze zagłębić się w różne tematy związane z tym modelem. Dlatego postanowiłem Was zapytać.

Czy każdy egzemplarz E90 z silnikiem Diesla miał zamontowany DPF? Mam powody sądzić, że mój samochód go nie ma. Po 1 brak info przy sprawdzaniu VIN, po 2 wydech jest skierowany do dołu (podobnie jak w moim wcześniejszym E46), po 3 kilka razy zdarzyło mi sie zaobserwować jak "puszcza bąka" np przy wjeżdżaniu na krawężnik (tylko raz widziałem to zjawisko w czasie jazdy).

Przyznam, że brak przeklinanego przez wielu DPFa będzie dla mnie bardzo dobrą informacją :)

Dzięki za odpowiedź

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zapodaj zdjecie wydechu bo szczerze mowiac tylko czytam ze bez PDF-a jest skierowana w dol a nigdy nie moglem tego zaobserwowac :D

Opcja wyposazenia

S200A Entfall Katalysator Diesel particle filter

swiadczy o jego istnieniu. Od jesieni 2006 (wedlug Wiki) seryjnie montowany

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!