Skocz do zawartości

które felgi do BMW F30

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Poszukaj czegoś z wyższej półki, z tych nie będziesz zadowolony...
Opublikowano
  • Autor

Chodziło mi bardziej o model felgi oraz kolor.

Jakiej firmy proponujesz ?

Opublikowano
  • Autor
Dzięki wielkie na pewno skorzystam już jedna osoba mi polecała tej firmy bodajże w krakowie mają filie
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witajcie,

Chciałem trochę odświeżyć temat - inne są zamknięte w których mógłbym czegoś się dowiedzieć.

Muszę zakupić komplet felg i opon do mojej F31 330i Touring Sportline, rocznik 2017 z czerwca. Samochód mam obecnie na tym na czym wyjechał z fabryki - 18" Double Spoke 397. Są to felgi i koła które dają w standardzie. Rozmiar z przodu i tyłu jest różny:

Przód:225/45R18 91Y

Tył: 255/40R18 95Y

Powiem, że nigdy nie miałem do czynienia z różnym rozmiarem na jednym aucie, więc mam teraz trochę dylemat jak wybrać odpowiednie felgi i opony. Zwłaszcza jak odpowiednio dobrać szerokość i współczynnik ET.

Byłbym bardzo wdzięczny za waszą pomoc jak prawidłowo powinienem dobrać felgi? Wybaczcie, ale jestem jednak laikiem w kwestii motoryzacji.

Opublikowano

A nie wolisz oryginalnych BMW. Ja mam złe doświadczenia z nieoryginalnymi felgami rekomendowanego producenta. Felgi nie dały się wyważyć.

W autach BMW musisz pamiętać oprócz rozmiaru i ET jeszcze, o tym żeby założyć dobre czujniki ciśnienia.... Chce Ci się w to bawić? Za 6/7 tys. kupisz komplet z oponami i czujnikami.

Opublikowano

Nie mam złego doświadczenia z innymi firmami. W kilku pojazdach miałem m.in. Dezenty i uważam, że bardzo dobre felgi.

Nie mniej zanim podejmę decyzję, to chcę sprawdzić co i jak, bo może faktycznie nie będzie mi się opłacało brać zamienników, tyko oryginały. Ale najpierw muszę wiedzieć jak je dobrać.