Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam taki problem.Moja buma stała jakieś 1,5 tygodnia do 2 tyg max i dziś chciałem ją odpalić i mam następujące objawy...Odpalam i sama gaśnie bo nie ma wolnych obrotów,więc próbowałem odpalić i "pompować" pedałem gazu ale wkręca się baaardzo kiepsko do max tysiąca,1200 i tyle.Gdy wciskam gaz do spodu to całkiem gaśnie jakbym nie dawał gazu.Odpinałem przepływkę i nic nie pomogło.Próbowałem plakiem do węża od przepływki też nic.Wcześniej jeździła,boki sadziła i postała nie używana 2 tyg i już nie chce odpalić.Dodam że posiada inst sekw i na gazie to samo jest.Pomocy chłopaki
Opublikowano
na moje oko to bedzie przepływka albo krokowiec wykręc go i wrzuć na nic do benzyny ekstrakcyjnej jak nie pomoże to bedzie chyba przepływka lub filtr powietrza jest do wymiany
Opublikowano
Ok spróbuje jutro tak.A co do filtra...filter jest stożkowy i tak się dzieje gdy ona jest i jak go nie ma bo ze znajomym myśleliśmy że za dużo powietrza dostaje ale jednak raczej nie
Opublikowano
Odłącz przepływkę, auto powinno przejść w tryb awaryjny i na zegarach zapalić się check. Silnik powinien chodzić prawie normalnie, troche nie rowno i na troche wyzszych obrotach jak dobrze pamietam. Ogolnie rzecz biorac duzych zmian w pracy silnika nie powinno byc porownujac do normalnej pracy no tylko wiadomo spalanie sie drastycznie zmienia. Krokowca nie ruszaj bo on jest od wolnych obrotow a tu raczej cos z mieszanka jest nie tak
Kiedy znajdziemy się na zakręcie ... Redukcja but i odcięcie ^^
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Już wiem co i jak.Gdy popada deszcz to h*j wie którędy ale wlewa mi się woda do komory gdzie znajdują się świece i cewkomoduły wtedy głupieją i nie równo tak właśnie chodzi albo trzeba pompować gazem żeby chodził na 3,4 gary.Przedmuchałem kompresorem,wysuszyłem i było git aż znów nie popadało :/ Nie mam pojęcia którędy ta woda wchodzi.Macie jakiś pomysł,patent? Raz miałem że pojechałem pokazać auto z 600km od domu,zgasiłem i już nie odpaliła więc pozbyłem się kupców :/