Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ma ktoś może namiar gdzie można zestaw takowy kupić , albo zamiennik do lampy przedniej X3 e83, wiem ze takowe coś istnieje, proszę o pomoc

• 5 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podłączę sie do tematu, mam bardzo słabe światła mijania , chyba od zawsze (2013) , ale wieczorem nie jeździłem więc mi to nie przeszkadzało, jednak to trzeba zrobić i nie wiem od czego zacząć.

Najśmieszniejsze to jest to że nie wiem jakie mam lampy , chyba ksenony , w dodatku jestem poza domem a auto w garażu to nie zobaczę czy po VIN można to sprawdzić : Vin : WE22966

Czy może je zdemontować i gdzieś je wysłać do regeneracji ? są sprawdzone miejsca ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Najśmieszniejsze to jest to że nie wiem jakie mam lampy , chyba ksenony
:D

sprawdzilem ...

S522A > Xenon-Licht -Xenon Light

S524A > Adaptives Kurvenlicht - Adaptive Headlights

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano

Andrzej dzięki za odpis, ale też się sam zmobilizowałem i znalazłem opis aby odkodować VIN i tam zobaczyłem to samo co napisałeś ale dalej nie wiem jak to interpretować

S522A > Xenon-Licht -Xenon Light

S524A > Adaptives Kurvenlicht - Adaptive Headlights

Czy w moim aucie występują obydwa : S522A oraz S524A ? czy tylko jeden z nich ?

Spotkałem się z opisami że są biXenon oraz Xenon jak je rozróżnić od siebie ?

Panowie wybaczcie o takie prozaiczne pytania ale jestem na etapie lat 1980 że tylko były żarówki

Opublikowano
Kolego @Mario1212 w swoim autku masz światła xenon-owe i dodatkowo "adaptacyjne doświetlanie zakrętów" poprzez ruchomą soczewkę.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedz i jeszcze się gdzieś doczytałem że jak jest BI-Xenon to powinno być w oznaczeniu napisane DC\R

Muszę poprosić moją siostrę aby sprawdziła co pisze na tych lampach.

Czy ktoś czyścił w środku lampy w E83 z 2005 roku czy są łatwo rozbieralne? czy to można samemu ?

Opublikowano

jak wam poszło to czyszczenie lamp ?

Czy rozklejaliście te szkła ?

A może macie kogoś zaufanego to regeneracji lamp ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Zafi dzięki za komentarz ,czyli by z tego wynikało że klosze nie do wymiany a do ewentualnej regeneracji

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.