Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych kolegów.

Przeszukałem forum wzdłuż i wszerz (mam nadzieję, że dość dokładnie) ale niestety nie udało mi się znaleźć pomocy w mojej sprawie.Większość tematów dotyczy lamp z xenonami. Moja Beatriche jest z 2000r (400 tyś km) i ma lampy już po lifcie (ringi) , ale ma normalne żarówki H7. Niestety światło jest bardzo mizerne (zauważyłem, że to dość powszedni problem). W lampach naprawiłem już połamane uchwyty poziomowania, przy tej okazji wyczyściłem środek i wypolerowałem na zewnątrz (były strasznie żółte). Myślałem, że to załatwi sprawę ale efekt jest troszeczkę lepszy od stanu poprzedniego ale nie ma szału Czy macie może jakiś pomysł co jeszcze mogę zrobić, wymienić, naprawić, zregenerować. Czy to może być coś z soczewkami ?? z wypalonymi aluminium na kloszach ?? Będę wdzięczny za pomoc i pomysły.

Serdeczności.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najlepsze efekty daje regeneracja odbłyśników, czyli ich ponowne napylenie.

Nie ważne czy ksenon, czy H7, w obu przypadkach ten element się wypala.

Soczewki zazwyczaj dobrze znoszą lata pracy, także wystarczy je porządnie umyć.

Skoro już ogarnąłeś klosze, to zajął bym się odbłyśnikami, nic innego nie ma tak ogromnego wpływu na ilość światła.

Opublikowano

Zadzwoń sobie do gościa z Turwi, zajmuje się profesjonalnie regeneracją lamp samochodowych, uwzględnia też usługę przez wysyłkę. Odnawia też odbłyśniki:

tel 695 642 141.

Pozdro