Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, nastał czas prace przy mojej E30 z 1983 roku. Autko koło 10 lat stało nieużywane w zwiazku z czym borykałem się z usterkami, wymieniona została pompa paliwa (zastana) oraz zastany rozdzielacz paliwa który po delikadnej ingeręcji ruszył, Autko odpaliło lecz z rozdzielaca minimalnie cieknie, i niestety pracuje tylko na 3 cyli 1 cylinder od rozrzadu zero odzewu ciśnienie na 1 (nie palącym) 10 atm na pozostałych po 12 Atm. Prosze o porady i sugestie wprawionych w boju uzytkowników, zdaje sobie sprawe ze czeka mnie głębsze grzebanie, jakie polecacie pierwścienie? obstawiam jak narazie pierwscienie jako przyczyne spadku cisnienai chociaż jak wiadomo głowice też trzeba sprawdzić. z wymieniionych rzeczy poza wyzej wypisanymi to kable i świece, zastanawiam się jeszcze czy przy 10 atm nie powinna pracowac na wszystkie 4 cyl? i czy wina nie leży gdzieś po stronie wtrysku, wie ktos może jak sprawdzić mechaniczyny wtrysk?

Mała aktualizacja podczas przekręcania wtrysków z innego cylindra na ten nie pracujacy celem sprawdzenia okazuje się że w wtrysku na cyl 1 (nie pracującym) panuje dosć duze cisnienie tzn po zluzowaniu wtrysku od wężyka leje się paliwo dośc intęsywnie, natomiast w w pozostałych chlindrach troche paliwa węzykach bez fontanny, ktos naprawiał może rozdzielacz? czy moze szukac używki? jakieś porady?