Skocz do zawartości

535i m62b35 automat-slabo przyspiesza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu posiadam auto i wydaje mi sie ze slabo ciagnie, bna kompie pokazuje tylko blad czujnika temperatury i co ciekawe w parametrach pokazuje temp. zasysanego powietrza -19 stopni a chlodziwa tylko 40stopni, na liczniku pokazuje normalnie.

Zmiana czujnikow nic nie pomogla, czy jest ktos w poblizu kto moglby sprawdzic czy faktycznie auto mulowato idzie? mialem ostatnio e46 170km to duzo lepiej sie zbieralo

Edytowane przez piter91

Opublikowano
Popraw tytuł zanim zamknę temat i nagrodze.Regulamin obowiązuje,nie róbmy śmietnika viewtopic.php?f=72&t=117890 POzdr :norty: .
Opublikowano
  • Autor
Auto zaczyna jechac dopiero powyzej 3,5 tysiaca ob obrotow. moze byc wina przeplywki? sprawdzalem na kompie i zwieksza wartosci w zaleznosci do obrotow... pomoze ktos?? i auto duzo pali jakies 25lpg, benzynki lyknie 20 :(
Opublikowano
Jeżeli będziesz w mojej okolicy to zapraszam chętnie pomogę.
Opublikowano
witam. miałem podobnie jak u ciebie ale w 2.2 w e46. tak jak ty myślałem ,że przepływka , a okazało się ,że to wina czujnika wałka klawiatury od strony ssania (intlet). Koniecznie kup oryginał. Zamienniki działają krótko albo nieprawidłowo.
Opublikowano
  • Autor
jest ktos z okolic kto moglby pomoc???