Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mianowicie, ostatnio zagotowało mi płyn i rozerwało zbiornik wyrównawczy. Wymieniłem zbiornik, chłodnice(nie nadawały się już) i wszystko było by pięknie,gdyby nie problem z wentylatorem. Otóż zawiozłem samochód do elektromechanika i wentylator po podłączeniu pod komputer startuje. Kolega odebrał samochód od elektromechanika,a potem ja wróciłem nim od niego do domu. Stanąłem w miejscu dodałem parę razy lekko gazu i temperatura wzrosła tak że wskazówka była już dobrze wychylona po za pion. A wentylator nic. Co robić teraz?? Gdzie szukać przyczyny??
Opublikowano

Kolejny na forum silnik M52 z elektrycznym wentylatorem? :mad2: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=250857

O czym w ogóle jest mowa, ludzie macie samochody i nawet nie wiecie co jest co i do czego służy? Od lat BMW stosowało wentylatory ze sprzęłem Visco, w nowych owszem pozamieniali na elektryczne, nawet pompy wodne (wg mnie to zgroza). Więc proponuję sprawdzić termostat i wentylator Visco, chyba, że macie samochody po strzałach i ktoś zamiast Visco pozakładał elektryczne wentylatory lub inne wynalazki.

A wszystko to przez REKINA ;-)
Opublikowano
Kolego Maru, jeśli tak bardzo chcesz wiedzieć to silniki M52 czy M54 miały wentylatory elektryczne i wentylatory na wiskozie. Zanim coś napiszesz i usłyszysz to sprawdż czy to prawda, bo jeżeli ktoś napisał głupoty to nie przepisuj ich.. Były wersje i takie i takie. I wiem co mam pod maską bo nie raz tam zaglądałem i mimo że samochód był po lekkiej stłuczce o której wiem ,to nie oznacza że ktoś od razu założył bubel..
Opublikowano
No to jeśli tak, to zwracam honor i muszę się trochę douczyć :roll: Przyznaję, że jestem tym mocno zaskoczony.
A wszystko to przez REKINA ;-)