Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc Zwracam sie z wielką proźbą o pomoc ponieważ mam problem ze swoim X5 Był juz u tylu mechaników, że nie da się zliczyć nie wyłączając tych z bmw ale to szczegół powiem o co chodzi. Samochód ma problem z odpalaniem czasami odpala od dotkniecia a czasami kręci rozrusznikiem przez jakieś 20-60 sekund zanim się zapali dodatkowo czy przy jeździe na gazie czy przy benzynie przy mocnym depnięciu miedzy 4.500 a 5.500 tysiecy obrotów ma takie chwilowe zawieszenie się jak by się przyduszał a potem spowrotem dostaje kopa i dociąga do końca. Komputer nie pokazuje żadnych błędów sprawdzony przepływomierz, pompa paliwa ma 3.7 bara proszę o pomoc jaką kolwiek wskazówkę silnik 4.4 v 8 model e53 automat 2001 rok nie chce sprzedawać ale już nie mam siły :((

P.S jeśli coś źle napisałem temat to przepraszam ale to mój pierwszy post jestem nowy tu na forum pozdrawiam

Opublikowano

To jeszcze dopisz jaką masz instalkę lpg /reduktor, centralkę, wtryskiwacze/ i czy instalka lpg sprawdzona...

Często winna jest instalka lpg, gaz puszcza na postoju do kolektora i nie chce wtedy odpalić. Druga rzecz do sprawdzenia to po dłuższym użytkowaniu lpg może rozjechać mapy benzynowe Ecu więc trza zrobić reset przez odłączenie akumulatora na co najmniej 30 minut. Sprawdź czy reset pomoże.

Opublikowano
dziś posprawdzam i wszystko opisze pozdrawiam i dzieki za kazda wskazówke
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

I co naprawiles?

Pierwszy objaw odpalanie: czy tylko po postoju dluzszym niz 2 godziny i nie dluzszym niz 2 dni? Typowy objaw lejacego wtryskiwacza gazowego.

Drugi objaw pojawia sie niezaleznie od zasilania gaz/benzyna? Jak dlugo trwa "dziura"?