Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Mam problem jadąć bmw e46 (2.0l diesel automat) nagle zapala się kontrola od świec żarowych i po chwili gaśnie samochód dopiero po ponownym uruchomieniu można dalej jechać . Po ponownym odpaleniu samochód już normalnie jedzie . Prosze o pomoc
Opublikowano
Kontrolka świec żarowych, zapalająca się podczas jazdy oznacza przejście ECU w tryb awaryjny, jest on spowodowany jakimś błędem kwalifikującym się jako "groźny dla silnika", a jaki konkretnie to nie wiadomo bo może być ich dużo, więc nie ma co strzelać. Trzeba interpretować błędy z komputera, więc szukaj kogoś z kabelkiem, to jedyne rozwiązanie
Opublikowano
u mnie dzialo się to samo padniety głowny przekaznik ECU. Najlepiej pod kompa i tyle. I jeszcze zmieniłem kostke stacyjki bo też coś szwankowała- od tej pory problem nie wystpil, ale w INPA mialem blad wlasnie glowny przekaznik ECU.
  • 5 miesięcy temu...