Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Niebawem jadę po swoje "nowe". 120i E87 rocznik 06.2007r. I teraz moje pytanie (to na pewno jest na forum ale za cholerę nie mogę tego znaleźć a czas nagli).

O ile wiem jaka powinna być grubość lakieru i wiem jak ją sprawdzać, mam czujnik lakieru GL-8s.

Czujnik ma funkcje: pomiar na blachach stalowych, stalowych ocynkowanych i aluminiowych;

Wolę tu dostać naganę :D i kilka uwag niż wyjść na idiotę przy dealerze. Mam już nawet instrukcje użytkowania ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat materiału z którego zrobione są elementy blacharskie.

W zależności jaki element mierzę, maskę, drzwi, progi ect. muszę na mierniku wybrać badany rodzaj materiału bo inaczej wynik będzie niemiarodajny.

Czy możecie mi pomóc i wskazać który element zrobiony jest z czego?

1) Drzwi

2) Dach

3) Maska

4) Klapa tylna

5) Błotniki przednie

6) Błotniki tylne

7) Słupki

8) Kielichy

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Wszystko "to je amelinium" :lol: :mrgreen: :wink:

A na powaznie, to żaden z tych elementów nie jest aluminiowy. Skąd wiem? Aluminium nie jest przyciągane przez magnes, a swój lakier mierzyłem gdzie tylko sie da miernikiem magnesowym i wszedzie magnes był przyciagany.(oprócz kielichów bo tam nie sprawdzałem, ale kielichów sie raczej nigdy nie robi z "amelinium" bo jest za słabe) Na 100% pewien nie jestem, ale gdzies słyszałem, że wszystkie modele od E46 po lifcie mają ocynkowane blachy.