Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przepraszam kolegów, że zakładam w tym dziale ale tutaj szybciej dostanę odpowiedzi na nurtujące mnie pytania mianowiice:

W moim aucie od nowości (dealer musiał wyprać tapicerkę jakimś tanim środkiem) unosi się przykry zapach z tapicerki. Mam zwykła tapicerkę w BMW E46 z 98 roku, nie jest nigdzie zabrudzona, jest czysta ale śmierdzi. Dodam, że wyjmąc tylną kanapę gąbka także śmierdzi niemilośiernie. Zazdroszczę ludziom gdzie wchodzę do autka a tam piękny zapach. I tutaj rodzi się pytanie, czy ozonowanie może zniwelować ten przykry zapach ? Czy lepiej jest wyprać tapicerkę ? A może pierw wyprać a potem zastosować ozonowanie ?

Kolejna sprawa, chciałym zakupić własny ozonator i tutaj parę pytań:

-Miał ktoś styczność z domowymi ozonatorami, jak się spisuje ?

-Faktycznie niweluje przykre zapachy na długi czas ?

-W pokojach gdzie palono po paru godzinach potrafi zniwelować zapach tytoniu ?

-Czy można kupić sensowny ozonator w granicach 500-750 zł ?

Opublikowano

Wypierz najpierw a potem możesz próbować ozonować.

Prałem ze względu na brudną tapicerkę i jak się wchodzi do auta jest zapach neutralny. NIe czuć niczym, a kupiłem tapicerkę całą kpl chyba od palacza.

Opublikowano
Mam taki ozonator i po uzyciu kilka dni jest taki "swiezy" zapach, znajdz myjnie z ozonowaniem, bo nie oplaca sie kupic ozonatora, zbedny wydatek moim zdaniem.
Opublikowano
Czyli Waszym zdaniem ozonowanie nic nie pomaga ? I "świeży" masz na myśli dość nieprzyjemny ? To nie byłby tylko na mój uzytek, znajomym za drobną opłatą ozonowałbym autka, domki tylko właśnie pytanie CZY TO DZIAŁA, JAK DZIAŁA, to najważniejsze pytania... Widziałem wypowiedzi gdzie ludzie pisali typu "Rozała mi się benzyna w bagażniku, po 4 godzinach ozonowania nieprzyjemny zapach znikł całkowicie" Może kolego wyżej, rozwiniesz troszkę wypowiedź na temat ozonowania i jaki masz sprzęt ? Pozdrawiam serdecznie, Marcin!
Opublikowano
Co znaczy małym, na allegro chodzi produkt polski cnea 750 zł i Wydajność ozonu 8000-9999 mg/h co daje jakieś 180 m kwadratowych na godzinę ważący odpowiednio parę kilogramów. Istnieje również odpowiednik zagraMAMICZNY, co generuje 500 mg/h i wydajność 20/30m kwadratowych a cena to 550 zł i pytanie czemu jest taka różnica w cenie. Przeczytałem, że na domowy użytek wystarczy już 10mg/h. Ale może właśnie z kolegów tego używa i się wypowie czy te cudeńko działa i czy się opłaca. Jeżeli tak, to myślę, że jakieś 20 aut i produkt się zwróci :)
Opublikowano
Ale kolego sam masz i nic o tym nie piszesz. Rozwiń coś. Co o tym myślisz jak się sprawdza cokolwiek, skoro masz to jakiś czas to masz jakąś opinię. Czy w pokoju gdzie palono niweluje np zapach tytoniu cokolwiek
Opublikowano
Nie pale w mieszkaniu to nie wiem, ozonowanie jest dobre ale trzeba miec do tego profesionalny ozonator , co jest nieoplacalne, na jakims forum pytalem goscia co ma taki maly jak ja to powiedzial ze dopiero jak wynajal firme co ozonowala mieszkanie to cos dalo, dobrze sprawdzil sie w lodowce ale to pewnie ze wzgledu na wielkosc.
Opublikowano
A w samochodzie, pozostawiony na 2h dziennie przez np 2-3 pozbędzie się przykrych zapachów i będzie przyjemnie jeździć ? To ostatnie pytanie. jakie są Twoje dokładne odczucia. Pozdrawiam, Marcin!
Opublikowano
Panowie nie spamujmy. Pytam o konkretne opinie poparte doświadczeniem na temat domowych ozonatorów. Jak działa czy działa. Jeżeli działa to wolę wydać 700 zł, robić sobie to co miesiąc i przy okazji paru znajomym i po roku by mi się cały sprzęt zwrócił a gdy chcę ozonować żywność, wodę to po prostu to robię bo mam swój sprzęt. Dlatego chodzi mi o konkretne opinie na temat ozonatorów, PEŁNE, a nie po łebkach. Jeżeli ktoś ma to niech się wypowie konkretnie.
Opublikowano

Generator ozonu/ Ozonator 14g DOŻYWOTNIA GWARANCJA 4599zl, tym podzialasz ale kto da ponad 4 tys PLN chyba nikt, te tanie małe ozonatory to zabawka - nic więcej,

lepiej jechac gdzies gdzie maja profesionalny sprzet zaplacic i masz spokoj na kilka miesiecy. Mozesz ozonowac kotleta - ale i tak nie bedzie Ci sie chcialo czekac godzine, zreszta to forum to chyba jest o BMW a nie o ozonowaniu.

Tu masz opinie ludzi na ten temat

http://firmasprzatajaca.pl/forum/viewtopic.php?f=6&t=1371