Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Kupiłem niedawno E46 330i z 2003 i przymierzam się do ogarnięcia tematu audio, ponieważ fabryczne, delikatnie mówiąc, mi nie odpowiada.

Obecnie mam ori business radio na kasety + zmieniarka w bagażniku.

Początkowo chciałem wstawić tu swojego clariona, ale zważywszy na tragiczny wygląd takiego radia na desce - zrezygnowałem z tego pomysłu.

Z drugiej strony nie chcę się za bardzo bawić w chowanie panela do popielniczki, przedłużaine kabli itd.

W związku z powyższym mam do Was następujące pytanie.

Jestem laikiem w tym temacie:

Czy taki oto wynalazek http://www.eonon.com/Car-GPS/Specific-Car-GPS/BMW/D5150.html posiada takie wyjścia, abym mógł do niego podłączyć dwa wzmacniacze dwu kanałowe? Jeden pod skrzynie basową, a drugi pod głośniki na przodzie auta. (zestaw odseparowany).

W radiu CLARION CZ202E właśnie takie dwa wyjścia (bodajże RCA) mam.

Czy w tym Eonon również? Kabli od groma, a nie wiem czy są akurat te, które mnie interesują.

I drugie pytanie: Czy można to urządzonko podłączyć pod sterowanie z kierownicy? Czy trzeba jeszcze coś dokupić?

Pozdrawiam serdecznie,

Opublikowano

moim osobistym zdaniem lepiej zostawić oryginalne radio wygląda ok (komponuje się z deską i masz sterowanie z kierownicy) dołożyć dwa wzmacniacze jeden po bass i drugi po resztę głośników które tez by należało wymienić ( te oryginalne są trochę kiepskiej jakości)

kiedyś jak szukałem radia do mojego e46 żeby było ze sterowanie z kierownicy to znalazłem tylko jakiś model Alpine za ok 1tyś zł + przejściówka do sterowania za 250zł więc odpuściłem.