Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich pasjonatów

Chce zakupić Bmw E30 z silnikiem M20B25 i znalazłem takim który mnie interesuje. Chciałbym abyście mi doradzili czy warto się zainteresować tym konkretnym

egzemplarzem. Auto ogólnie zostało wyprodukowane z Niemiec ale przez ostatnie 8 lat jeździło w Anglii i kwestia jak z rejestracją takiego auta. Właściciel mówi że nie było nigdy przekładki i to jest całkowity oryginał, zgodził się pojechać do serwisu na sprawdzenie. Poza tym ma kilka mankamentów typu nie działające szyby, bardzo twarde zawieszenie i trochę rdzy przy nadkolu. Cena te z nie rozpieszcza ale przede wszystkim zależy mi na zdrowym egzemplarzu. Auto już trochę wisi na stronie ale podobno przez cenę i strach przed rejestracją auta z Anglii.

http://allegro.pl/bmw-325-bmw-e30-325-coupe-czarna-m-e46-e39-i4363013735.html

Za pomoc z góry dziękuję

• Członkowie klubu
Opublikowano

vin pokazuje, ze faktycznie oryginalnie ster po lewej. jeżeli nie było nic dłubane to tylko przegląd i z rejestracja nie powinno być problemu.

co do rdzy, to przygotuj się raczej na porzadna kuracje antykorozyjna, e30 to bardzo podatny material na rdze, a jak w anglii przez 8 lat było to już w ogole.

Podloga w nogach kierowcy i pasażera, nadkola tyl i przod, wneki po bokach bagażnika - nie chce mi się wierzyc, ze tam rdzy nie ma. Powiedzialbym nawet, ze jak nie ma to dziwne...

co do tego czy jest to wszystko w oryginale, to wydaje mi się ze koła (rozmiar opon), zawieszenie, wydech i kierownica - na pewno nie sa oryginalne to chyba oczywiste. Ale z fotelami tez dziwna historia, bo to sa zwykle 'pierdzistołki' a nie fotele sportowe... w podstawowym vin check tez nic nie ma na temat m-paka.

dodaj nr vin w tytule itp. zgodnie z regulaminem.

Opublikowano

cena jest wysoka? rodzynki do 25 tysięcy dobijają a tu za 13 masz coupe w m techu sam m tech kupić to teraz wydatek 3,5-5 koła a gdzie spinki

ja swoją niebawem po sporej transformacji za 18 będę wystawiał:)

• Członkowie klubu
Opublikowano
zgoda z powyższym, cena nie jest wysoka. ja jednak lubie pelna zgodność z vin, a tu wygląda na to ze jej nie ma. ale jeżeli nie pognita to ladny egzemplarz