Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję sprzętu do swojej E46 w Sedanie. Chodzi i mi o głośniki, subwoofer, wzmacniacz. Chodzi o dobry bass, jakość dźwięku i oczywiście przy dobrych kosztach, a nie przy połowie auta :D

Co polecacie? :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Musisz określić budżet, którym dysponujesz i podjąć decyzję na czym najbardziej Ci zależy. Podstawą jest system przedni i jego poprawna aplikacja. Gdy będziesz dysponował niewielką kwotą, to wypadałoby od tego rozpocząć i w kolejnych etapach rozwijać system. W E46 (z wyłączeniem wersji Compact) jest więcej pracy przy drzwiach, bo fabrycznie głośniki mocowane są do tapicerki. Wytłumienie drzwi, właściwa instalacja poszczególnych głośników, dobór odpowiedniego systemu pozwala osiągnąć poprawne efekty. Będzie mało, będą środki, to można działać dalej. Od razu zaznaczę, że spełnienie Twoich pierwotnych wymagań za 1000 PLN nie jest możliwe. W tym budżecie można zrealizować etap, o którym wspomniałem (we własnym zakresie).
Opublikowano
A jaki wg cb potrzebny jest budżet? :)

Podałem Ci jaki koszt mniej więcej wiąże się z kupieniem podstawowego systemu z oferty markowych producentów (nie tych z półek sklepowych supermarketów) (450 - 600 PLN). W ramach tej kwoty uda Ci się również zakupić profesjonalne maty tłumiące (250 - 300 PLN) oraz inne akcesoria, które będą potrzebne. Jeżeli myślisz o wyposażeniu systemu w zewnętrzny wzmacniacz mocy i sekcję niskotonową, to są to dodatkowe koszty. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest etapowe dokupowanie elementów, niż na siłę, za niewielką kwotę kompletowanie na starcie wszystkich komponentów instalacji.

Podaj kwotę jaką założyłeś (może być na PW), a ja powiem Ci co można za nią zrobić. Mogę też pomóc w doborze komponentów (po uzyskaniu dodatkowych informacji), które przy poprawnym montażu będą miały największe szanse, aby trafić w Twoje preferencje.