Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie komp pokazuje: kontrola węża doladowywanie powietrza-nieprawidłowe działanie.

Ktoś sie orientuje co to moze oznaczać?

I jeszcze jedno pytanie?

Moje auto jest z 2007roku 163 konie. Czy po wycięciu DPF-u bedzie potrzebne mapowanie? Z góry dzięki za pomoc

Edytowane przez Lawin
Opublikowano
Panowie komp pokazuje: kontrola węża dolawywanego powietrza-nieprawidłowe działanie.

Ktoś sie orientuje co to moze oznaczać?

Jak tylko wyjaśnisz, co oznacza "dolawywany" - ktoś postara się zgadnąć :)

Może chodzi o przewody intercoolera?

Moje auto jest z 2007roku 163 konie. Czy po wycięciu PDF-u bedzie potrzebne mapowanie? Z góry dzięki za pomoc

Mapowanie czego? Poprawne wywalenie DFP'a powinno zawierać w sobie przeprogramowanie kompa i wstawienie odpowiedniej przelotki.

Opublikowano

Poprawione :)

Z tym wycieciem DPF chodzi o to, ze mechanik mi zaproponowal wyciecie filtra tylko nie wie czy po tym bedzie potrzebne mapowanie.Czego on juz nie jest w stanie zrobic.Ale nic to, bardziej chodzi o to czy ten powyzszy blad powoduje DPF czy to osobny problem? Co za tym idzie, czy usuniecie filtra usunie rowniez ta usterke?