Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Oczywiście po sezonie zimowym nastąpił czas na wymianę elementów zawieszenia.

I pytanie do was gdzie najlepiej kupować części w Warszawie lub jej okolicach (najbliższych).

A dodatkowe pytanko to czy ten środkowy sworzeń się wymienia i czy wogóle jakieś duże problemy macie z wymianą tych elementów co na zdjęciu.

http://img20.imageshack.us/img20/6672/979904178jw.jpg

Dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam

Ps zdjęcie zapożyczone z netu :mrgreen:

Opublikowano
Swożni niestety, ale się nie wymienia, jak są już wybite, to trzeba kupować całą część. Dobry sklep w Wa-wie jest na Narbutta, możesz też podjechać do Intercar.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Swożni niestety, ale się nie wymienia, jak są już wybite, to trzeba kupować całą część. Dobry sklep w Wa-wie jest na Narbutta, możesz też podjechać do Intercar.

to powiedz dlaczego są w ofertach sklepów bez wahaczy LOL

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

Demontaż wahacza we własnym zakresie

Spacerek z wahaczami pod pachą do mechanika na prase

fajeczka ..... :8)

Flaszeczka dla mechanika :8)

Montaż zregenerowanych wahaczy we własnym zakresie

przejażdżka na sprawdzenie/ustawienie zbieżności

:mrgreen: :cool2:

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

Dosłownie mi to samo w głowie świtało.

Tylko mała poprawka:

dwie flaszeczki do mechaniora i jedna zostaje wlana do swojego "baku" :P

Ale pomysł niezły :D

Opublikowano
jak najbardziej się wymienia te sworznie!!! robiłem to w zeszłym roku u siebie i nie było żadnego problemu zapłaciłem za prasę po 10zł od sworznia i za tuleję!!!! tylko trzeba uważać przy zamontowaniu środkowego sworznia tego długiego bo on ma ruch tylko w jednej lini i trzeba go odpowiednio wprasować!!! oczywiście montaż i demontarz wachacza we własnym zakresie około 1,5 godzinki
Opublikowano
tylko trzeba uważać przy zamontowaniu środkowego sworznia tego długiego bo on ma ruch tylko w jednej lini i trzeba go odpowiednio wprasować!!!

czy w związku z tym są na nim jakieś znaczki/strzałki tak jak na tuleii??

PZDR

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
tak sworzeń ma na dolnym pierścieniu 3 nacięcia ale należy sprawdzić przed wybiciem starego w jaka strone ma ruch i tak założyc nowy ja kupowałem nowy który miał te znaki w całkiem inym połozeniu co zaskoczyło mechanika montującego przy prasie....
Opublikowano
do do sworzni wahacza to opisze moja przygode... wymienilem jeden sworzen w pazdzierniku niestety juz wtedy samo gniazdo sworznia nie wygladalo najlepiej...i zimy nie przezylo (przy okazji slychac bylo denerwujace skrzypienie... sworzen pracowal w gniezdzie) teraz czeka mnie wymiana kompletu ipelne zadowolenie :D
Pozdrawiam dinox